Daglig verksamhet – Årsta gård Daglig verksamhet – Årsta gård

Daglig verksamhet

Sleipner

I Solberga, precis vid Kristallparken, ligger Sleipner – vår mysiga verkstad för daglig verksamhet.

På Sleipner frodas skaparglädjen och kreativiteten genom främst textila hantverk som vävning, tovning och sömnad. Vi tillverkar produkter av hög kvalité som gör att våra arbetstagare känner sig stolta över sitt arbete. Vi arbetar också med trädgårdsarbete i Årsta Gårds vackra park, där arbetet pågår året om, med allt från odling och parkskötsel till vedhuggning och snöskottning. Tillsammans skördar vi grönsaker och örter till vårt gemensamma kök, där våra två stjärnkockar står för matlagningen.

Kultur är ett viktigt inslag i arbetsdagen. Under våra dagliga möten i grupp samtalar vi, har sångstunder och högläsning. Vi gör också utflykter, går på café, rider och badar på sommaren. Som på vilken arbetsplats som helst ser vi till att hjälpas åt att ha en trivsam miljö omkring oss. Sleipner ska helt enkelt vara en plats att må bra på.

Hos oss får varje arbetstagare ett individuellt arbetsschema och möjlighet att utvecklas efter vilja och förmåga. Vi vill ge alla möjlighet till ett meningsfullt arbete och ett härligt sammanhang. Verksamheten vilar på socialterapeutisk grund. Med tillstånd att bedriva daglig verksamhet för vuxna enligt 9 § 10 LSS.

 

Enhetschef Sleipner
Jennie Hagman
073-358 5856
jennie.hagman@arstagard.se