Jobba hos oss – Årsta gård Jobba hos oss – Årsta gård

Jobba hos oss

Brinner du för särskola och utomhuspedagogik?

Vi söker nu en lärare för undervisning i rörelse och utomhuspedagogik på skola och fritids.

Årsta Gårds grund- och gymnasiesärskola med waldorfinriktning har en mycket spännande och expansiv period framför oss där vi fokuserar på hälsa, utomhuspedagogik och rörelse under inlärning. Gårdens unika läge gör det lika enkelt att ta sig till såväl vatten som skog och stad. Den fantastiska utomhusmiljön på skolområdet med parkmiljö, skolträdgård, höns och sinnesträdgård för undervisning ger en enastående möjlighet för arbete med utomhuspedagogik som rum för lärande.

Du är lyhörd, tydlig och sammarbetsvillig

Att arbeta som lärare på Årsta Gård innebär att ta ett stort ansvar för kvalitén av undervisningen för våra elever och för verksamheten. Vi är en entusiastisk och engagerad personalgrupp som arbetar systematiskt och framåtriktat. Vi söker kollegor som liksom vi strävar efter att utveckla verksamheten och vill bidra med sin kompetens. Förutom arbetet med elever kommer du att samarbeta med lärare, assistenter och skol- och fritidssamordnare. Arbetslag och elevhälsans alla olika professioner samarbetar på elevhälsomöten för att säkerställa att alla elever får ta del av elevhälsan.

Årsta Gårds vision är att vara en skola att trivas i där alla kan arbeta med alla och vi tillämpar kollegialt lärande. Vi vill att alla våra anställda ska bidra till att skolan ska vara en arbetsplats som kännetecknas av kvalitet och arbetsglädje med intresserade barn och engagerade pedagoger. Redan nu kännetecknas skolan av just detta.

Avgörande vid rekrytering är organisationsförmåga samt förmåga att kommunicera med och inspirera våra elever. Som person har du god samarbetsförmåga och du uppfattar arbetslaget som en förutsättning för att du ska utvecklas i din yrkesroll. Du är en reflekterande pedagog med gediget intresse och didaktiska kunskaper inom särskola och waldorf- och utomhuspedagogik, insikt i läroplan och stor lust att lära nytt.

Du är en relationsskapande person som ser förtroendefulla relationer och positiva förväntningar på eleverna som en utgångspunkt för framgångsrikt lärande. Du har ett inkluderande arbetssätt och klarar att omfamna och se både grupp och individ. Din undervisning kännetecknas av lyhördhet och en balans mellan en tydlig pedagogisk planering och ett utrymme för elevernas initiativ och frågeställningar.

 
Tjänsten är heltid och omfattas av ferietjänst. Anställningsformen är provanställning med tillträdesdatum 12 augusti 2020.

Tjänsten tillsätts under förbehåll att den inte tas i anspråk av redan tillsvidareanställd personal. Som anställd i vår stiftelse erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

 
Välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer

Krav på någon av följande utbildningar:

  • Grundlärarexamen mot grundskolans årskurser eller fritidshem
  • Ämneslärarexamen med inriktning idrott
  • UtomhuspedagogSpeciallärarexamen med inriktning utvecklingsstörning/funktionsvariationer

Meriterande:

  • Erfarenhet av målgruppen
  • Waldorflärarlegitimation

Kontaktperson

Karen Forss

jobb@arstagard.se

073-3589257